Outlook/Office Add-ins problems or add-ins do not load at startup

Maybe you experience the following scenario:

You want to use the Lync/Skype for Business Add-in (UCAddin.dll) within Outlook, but the button within the calendar isn’t at place every time you start Outlook. You go into Add-Ins, check that it is not disabled (Manage: Disabled Items) and then select the checkbox for the Lync/Skype for Business Add-in (Manage: COM Add-ins) and then the button appears again and can be used.

image

image

But the next time you start Outlook the button disappeared again.

Now you think that there is a problem with the Add-in and start searching within the Event logs (Administrative Events) and try to figure out SidebySide (SxS) problems, but this didn’t helped out out here either.

SidebySide (SxS) diagnose –> http://blogs.msdn.com/b/junfeng/archive/2006/04/14/576314.aspx

Finally you need to look for two things.

First: Are there any Slow And Disabled Add-ins listed under File – Info – Manage Add-Ins? If yes, than enable the disabled Add-in here.

image

Secondly: Check the LoadBehavior of the Add-in in question within the registry under HKCU\Software\Microsoft\Office\Outlook\Addins and set it to 3.

image

Office Add-in does not load –> http://blogs.msdn.com/b/haahmadi/archive/2010/05/26/my-vsto-add-in-does-not-load.aspx

Advertisements
This entry was posted in Computer und Internet and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s